Illegális fémtelepet számolt fel Zuglóban a NAV

Illegális fémtelepet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a főváros XIV. kerületében. A pénzügyőrök egy régi gyárépület területén csaknem másfél tonna fémhulladékot foglaltak le - közölte a NAV szóvivője vasárnap az MTI-vel.
Suller György Attila alezredes közleménye szerint az Egressy úti épület előtt álló furgonban és az épületben mintegy másfél tonna fémhulladékot, és három - a fémhulladékok mérésére szolgáló - digitális mérleget találtak.

A vizsgálat megállapította, hogy az ellenőrzött személy a magánszemélyektől átvett, vagy lomtalanításból szerzett fémhulladékokat készpénzért értékesítette fémkereskedők részére. A fémkereskedők nyilvántartásaiból kiderült, hogy az illető 2010 januárjától kezdve több mint 11 tonna fémhulladékot már értékesített engedéllyel rendelkező fémkereskedőnek - olvasható a közleményben.

A pénzügyőrök a Vas megyei fémkereskedők nyilvántartásai alapján megállapították, hogy az ellenőrzött személy 2014 januárjától kezdve 46,5 tonna fémhulladékot már értékesített.

A gyárudvaron talált mintegy másfél tonna fémhulladékot a pénzügyőrök lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak. Az illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt több mint 3 millió forint bírság kiszabása várható - közölte a szóvivő.

A NAV vizsgálatot indított a fémkereskedő ellen is, aki a lomtalanításból származó fémhulladékot átvette. Ha bebizonyosodik, hogy a fémkereskedő szabályt szegett, a kereskedő számíthat arra, hogy vele szemben is eljárnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.