Ikvai-Szabó: semmit sem titkolunk

A Fővárosi Önkormányzat még az októberi önkormányzati választás előtt közzéteszi internetes oldalán az átadás-átvételi dokumentumokat. A városvezetés még a látszatát is kerülné, hogy titkolnak valamit.

A Fővárosi Önkormányzat internetes oldalán közzéteszi az átadás-átvételi dokumentumokat az októberi önkormányzati választás előtt, ezzel is segítve, hogy minden politikai tényező és laikus hozzájuthasson az önkormányzat tevékenységével kapcsolatos információkhoz - mondta el Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes.

Folyamatosan helyezzék ki az átadás-átvételi iratokat főváros internetes oldalára, amelyeket a hivatal a jogszabály szerint még az önkormányzati választás előtt elkészít. Javaslatát a főpolgármester elfogadta.

Mint mondta, a hivatal már ötször készített az önkormányzati választás után ilyen átadás-átvételt, most azonban minden korábbinál alaposabb átadás-átvételre készülnek azért, hogy a látszatát is elkerüljék annak, hogy az önkormányzat valamit is titkolna. Szavai szerint így tehát minden iratot nyilvánosságra fognak hozni, amit jogszabály nem tilt.

A cél az, hogy minden politikai tényező, laikus és szakember is hozzájusson a Fővárosi Önkormányzat tevékenységével kapcsolatos információkhoz - hangsúlyozta.

A polgármesteri munkakör átadásával kapcsolatos jegyzőkönyv tartalmáról szóló, 2000-ben kiadott belügyminiszteri rendelet szerint az átadó polgármesternek többek között tájékoztatást kell adnia az önkormányzat aktuális pénzügyi helyzetéről, a tartozásokról és követelésekről, valamint az önkormányzat hitelállományáról.

A jegyzőkönyv elkészítésével egyidejűleg át kell tekinteni a gazdasági programot, valamint az adott választási ciklust érintő költségvetési koncepciókat, költségvetési és zárszámadási rendeleteket, valamint az éves és féléves beszámolókat, az önkormányzat aktuális (éves) vagyonmérlegét és a vagyonkataszterét, az önkormányzati társulásokra vonatkozó megállapodásokat valamint a polgármester által aláírt szerződéseket, kötelezettségvállalásokat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.