Így tüntetnek az Origo, a reklámadó és a norvég alap miatt

A "Ki az a Lázár János?" című budapesti tüntetés résztvevői hétfő délután a Kossuth térről átvonulnak a Magyar Telekom székházához, hogy megkérdezzék a tulajdonost az Origo főszerkesztőjének leváltásáról.
A T-csoport új
A T-csoport új "márkanévvel" bővült a tüntetők jóvoltából

A Kettős Mérce blog közzétette a Ki az a Lázár János? című, holnap délután hat órakor a budapesti Kossuth téren kezdődő tüntetés részleteit.

A demonstráció három témája az Origo főszerkesztőjének közös megegyezéssel való eltávolitása, a reklámadó, valamint a  szolidaritás kinyilvánítása a kormányzat által megtámadott civil szervezetekkel.

A tüntetés konferansziéja Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője, a Humán Platform aktivistája, és Papp Réka Kinga újságíró,  aktivista lesz. A rendezvényen beszédet mond Ferencz Gábor, az Átlátszó munkatársa, Hammer Ferenc szociológus, és a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) egyik aktivistája.

A beszédek végén a Lánchidat és az Alagutat érintve a Kossuth térről a tüntetők átvonulnak a Magyar Telekom Krisztina körúti székházához, hogy feltegyék a kérdést: "az Origo Zrt. tulajdonosa vajon hozzájárult-e, és ha igen, miként, az Origo főszerkesztőjének leváltásához".

A demonstráció szervezői a rendezvény kapcsán ezt írják:  “Origo, reklámadó, Norvég Alap. Ha ezeket a szavakat halljuk, nem nagyon juthat más az eszünkbe, mint Lázár János neve. De vajon fácánnak kell lennünk a magyar Frank Underwood vadászkertjében?".

Mint fogalmaznak, "kedden kimentünk veletek együtt az utcára, mert úgy gondoltuk, szolidárisnak kell lennünk, és támogatnunk kell azokat, akiket a saját hatalmát kiterjeszteni akaró kormány megtámadott. Most arra kérünk titeket: folytassátok, folytassuk!”.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.