Így tért vissza Marsi Anikó a képernyőre

Hétévnyi szünet után ma este hatkor visszatért a képernyőre Marsi Anikó. Az RTL-től visszavonult riporter kiváltképp nagy várakozással néz a fényes jövő elébe: a TV2 Tények című hírműsorában, Gönczi Gábor partnereként híreket mondani neki legalább akkora tisztesség, akárha direkt Hollywoodba kapott volna meghívást – nyilatkozta a minap. Szereplését nézve ekképp összegezhetünk: biztosak vagyunk benne, hogy megállja a helyét.

Marsi Anikó a magyar nézők számára leginkább a Charlie angyalai című sorozatból ismert Farah Fawcett fénykori frizurájával, óegyiptomi alapossággal kihúzott szemmel, a férfikolléga ingével pompásan harmonizáló, csinos bordó felsőben és egy hasonszínű gyöngysorral nyakában tárult oly sok év után a nézők szeme elé. Nem ártottak neki az évek – nyugtázhattuk megkönnyebbülve.

Nem tudjuk, így marad-e, de reméljük, igen: Marsi valósággal lejátssza a színpadról a visszafogottan, hozzá képest már-már unalmasan profi Gönczit. Leginkább megkapóan intenzív mimikájával és testbeszédével nyűgözött le bennünket, van például egy remekbe szabott grimasza, amely pont olyan jól működik, amikor a „Pedofil videózta a jobbikos lányát” c. hírben egy szőrös férfikezet jelent be, mint amikor a „Több száz patkány a szeméttelepen” című jelentésben a „bűz” kifejezést ejti ki, vagy amikor a produkciót záró időjárás-jelentésben, a „Holnap is ugyanilyen lesz az idő, mint ma?” kérdésben az ugyanilyen szóhoz ér.

Artikulációja a léha, motyogó ifjúság számára kiváltképp példa lehet: a „Kocsmába vitték a kirabolt boltost” c. hírben volt például egy „é" hangzója, amely mindenki másnak beszakította volna a szája két szélét, de neki nem. Hírről hírre új mutatvánnyal rukkolt elő, egyhelyütt majdnem konkrét derékkörzést hajtott végre, nem sokkal előbb vagy később, a Birkózó balhézott a rendőrökkel című kisszínesben pedig olyan szépen mondta, hogy „úgy berúgott...”, ahogy a mesében az igazmondó juhász se, Szabó Gyula hangján.

Egy szó mint száz: Marsi Anikónak sikerült élvezhetővé tennie a szubkontinens legunalmasabb, legfáradtabb televíziós híradóját. Köszönjük, Anikó.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.