Így lett testőr Orbán sajtófőnökéből

Előkerült egy fotó a tusnádfürdői "pöcsözős incidensről", amely szerint Havasi Bertalan állta el a fotósok útját.

Kitakarta Orbán Viktort a fotósok elől Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke - ezt állapítja meg a tusnádfürdői "pöcsözős incidens" idején készült fénykép alapján Lukács Csaba, a Magyar Nemzet munkatársa, aki a Bálványosi Szabadegyetemen történtekkel kapcsolatban hétfőn lebunkózta és szervilisnek nevezte a sajtófőnököt.

Ahogy arról beszámoltunk, Havasi Bertalannak azzal sikerült magára haragítania a sajtót, hogy Tudnádfürdőn akadályozta a fotósok munkáját, a Nemzet szerint fizikailag is inzultálta kollégájukat. Havasi mindezt cáfolta, sőt szerinte vele voltak bunkók a fotósók - egyikük pöcsfejnek nevezte - és különben is rendszeresen inzultálják. Havasi állítása szerint videofelvétel bizonyítja az igazát, ezt azonban nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni - legfeljebb a bíróságnak adná át per esetén.

Ezért egyelőre csak egy fotó alapján lehet nagyjából rekonstruálni a történteket. A Válasz.hu-n megjelent fényképet Lukács Csaba így kommentálta:"Csibi Gyöngyvér mobiltelefonnal készített fotóján világosan látszik: Orbán Viktort kétszeres testőrgyűrű védi (belső kör világos kockás ingekben a TEK, külső kör sötétkék egyenruhában a román SPP munkatársai). A lökdösődés a miniszterelnök kezében tartott könyv felső sarkánál zajlik: a sajtószóvivő (narancssárga pólóban) véleményem szerint teljesen feleslegesen elállja a fotósok (narancssárga póló és sötét szemüvegben Haaz Sándor, világos sapkában, arca részben a könyv takarásában Tóth Tibor) rálátását a több embernyi távolságban lévő miniszterelnökre. Havasi egyébként a hir24-nek úgy nyilatkozott: a fotósok "ahogy szokás, elállták az utat". A képből világosan látszik, hogy nem ez történt, hiszen oldalt állnak, és - az interjú másik állításával ellentétben - a kocsiba sem akartak beülni."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.