Így előzhető meg a nemi erőszak Csapó Gábor szerint

„Aranyos történettel" állt elő Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó az egyik sportcsatornán. Régi tanárát idézve bemutatta, miként előzheti meg egy nő a szexuális erőszakot: csak el kell húznia az „üveget", és akkor abba már senki nem tudja bedugni az ujját.
A Sport 1 Heti Helyzet című műsorában Kiss László, az úszószövetség napokban lemondott szövetségi kapitányának ügye volt a téma; Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó és Gyenesei Leila világbajnok öttusázó vitatkoztak erről – figyelt fel az adásra a 444.hu.

Csapó szerint 55 év távlatából nevetséges felmelegíteni a történetet, mire Ágai Kis András műsorvezető megkérdezte, mit csinálna a tettessel, ha az ő lányával művelt volna ilyesmit.

– Kurvára megverném – mondta Csapó, mire Gyenesei Leila felvetette, hogy „ha neked van egy lányod, akkor azt a lányodat úgy neveled, hogy menjen fel három férfinak a lakására?".

És itt jött a jelenet, amikor Csapó Gábor egykori jogi tanulmányai alapján egy pohárral szemléltette, hogyan működik a nemi erőszak. Felidézte egyik régi tanára, egy „öreg büntetős pasi" amikor az órán kialakult a vita a nemi erőszakról, azt mondta az egyik női hallgatónak, hogy próbálja beledugni az ujját egy tejesüvegbe. Az üveget persze gyorsan elhúzta előle, majd közölte a nővel: „ennyit kellett volna önnek is tennie, asszonyom". Az adásban az egykori vízilabdázó mindezt egy pohárral mutogatta el és kedélyesen mint „aranyos történetet" idézte fel.

Ez már a műsorvezetőnek is sok volt, és érezhette ezt Csapó is, mert azt mondta, ő sem gondolta komolyan, hogy a nemi erőszak így működik. Elismerte: három férfi akkor erőszakol meg egy nőt, amikor csak akar.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.