Igazából fideszes a Magyar Nemzet szocialista trafikmutyisa

A Magyar Nemzet által szocialista kötődésűnek beállított trafiknyertes, Puch József valójában fideszes önkormányzati képviselő – csakhogy ezt a tényt a napilap elhallgatta.

A Magyar Nemzet csütörtökön tálalta leleplezését, amely szerint szocialista közeli pályázók is nyertek a trafiktenderen. Az egyik leleplezett „baloldali” azonban valójában fideszes képviselő – írja a Hvg.hu.

Mint a lap emlékeztet rá, a „Baloldaliak a bírált dohánybizniszben” címmel közölt összeállítást csütörtöki számában a Magyar Nemzet a botrányos trafikpályázatokkal kapcsolatban. A jobboldali napilap megállapította, hogy koncessziót nyert az egykori szocialista pártigazgató, Puch László testvére és sógora. A testvér a Tolna megyei Madocsán, a sógor pedig a baranyai Lánycsókon nyithat dohányboltot. A Magyar Nemzet csütörtöki címlapsztorijában azt közölte, hogy az 5415 dohánybolt-koncesszió között két MSZP-s és egy jobbikos érdekeltséget is talált.

Mindezzel kapcsolatban a Hvg.hu azt írja: miután kiderült, hogy több helyen a Fidesz helyi vagy országos vezetőihez kötődő pályázók nyertek koncessziót, a Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta: Madocsán Puch László MSZP-s képviselő testvére nyert koncessziót. A lap többek között ezzel támasztotta alá a Magyar Szocialista Párthoz kötődő emberek részvételét. Madocsa község honlapjáról ugyanakkor egyértelműen kiderül, hogy Puch József a Fidesz-KDNP színeiben lett képviselő. Ezt a tényt nem írta meg a napilap.

Az ügyben közleményt adott ki az Országos Sajtószolgálatnak az MSZP szóvivője, Török Zsolt, aki azt írta: Orbán Viktor lakájmédiája kapitális bakot lőtt. A Magyar Nemzet a fideszes dohánymutyira válaszként megveszekedetten kezdte keresni a baloldali kötődésű koncessziónyerteseket. Nagy nehezen sikerült is találni két nevet a körülbelül négyezer nyertes közül. Puch Lászlót próbálta mindenáron befeketíteni az elfogulatlansággal nem vádolható újság. Ám kiderült, hogy az MSZP képviselőjének nem rokona a Tolna megyében trafikot nyert pályázó.

Hozzátette: a mellélövés ráadásul kellemetlen is a Fidesz számára, hiszen Puch József a Tolna megyei Madocsa önkormányzatának fideszes képviselője. Közleménye így zárul: "még mindig várjuk Selmeczi Gabriella válaszát a kérdésre, milyen álláspontot képviselt azon a frakcióülésen, ahol a trafikmutyi nyerteseiről döntöttek?".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.