Időt kaptak a kórházak

A jövő év tavaszáig kaptak időt a gyógyítás minimális feltételeinek teljesítésére az egészségügyi intézmények. Mint azt korábban jeleztük: maga a tiszti főorvos állította: egyetlen kórház sem felelt meg az elvárásoknak.

Módosították az egyes egészségügyi ellátások új minimumfeltételeit tartalmazó rendeletet, s egyúttal meghosszabbították az azoknak való megfelelés határidejét is – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb, kedden megjelent számából. Eszerint a kórházak jövő év március elsejéig, a járóbeteg-szakellátóknak pedig májusig kell az ellátási minimumfeltételeket megteremteniük. 

Az Orbán-kormány első intézkedései között függesztették fel a még a szocialisták által elfogadott minimumszabályok végrehajtását. Majd idén májusra elkészítette a sajátját, eszerint az intézményeknek novemberig kellett volna eleget tenniük az abban foglalt követelményeknek. Csakhogy előbb Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke jelezte az őszi önkormányzati egészségügyi napok konferenciáján, hogy erre egyetlen kórház sem képes. Majd egy múlt heti szakmai fórumon a tiszti főorvos is megerősítette ugyanezt. Bejelentve azt is, hogy nem is ellenőrzi a szolgáltatókat a jogszabály módosításáig.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.