Időközi választások öt településen

Öt településen tartanak időközi polgármester-választást vasárnap; három helyen azért van szükség a szavazásra, mert az októberi helyhatósági választáson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb vokssal támogatott jelöltek között. Szavazni reggel hat órától este hétig lehet.

A Zala megyei Bödeháza lakóinak azért kell ismét az urnákhoz járulniuk, mert október 3-án a polgármester-választáson Büki László és Káldi Lászlóné (mindketten függetlenek) egyaránt a szavazatok 50 százalékát szerezte meg, 22-22 voksot kaptak.

Szavazategyenlőség miatt választanak újra polgármester a Tolna megyei Grábóc lakói is; itt októberben Takács László és Vincze Kálmán 55-55 voksot kapott.

A Vas megyei Orfaluban szintén szavazategyenlőség alakult ki a polgármester-jelöltek között ősszel: Goda Ilona és Holecz Károly a voksok 50-50 százalékát szerezte meg (28-28 szavazattal).

Két településen az októberben megválasztott polgármester lemondása miatt kell időközi választást tartani vasárnap. A Hajdú-Bihar megyei Folyás lakói a független Mályi Lászlóné, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska választói pedig a szintén független Szucskó Péter utódját választják meg.

A törvény szerint a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a megjelent szavazók számától függetlenül a legtöbb szavazatot kapja.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.