A II. kerületi voksoláson most sem túl nagy az érdeklődés

A főváros II. kerületében időközi választást tartanak ma, három községben pedig a képviselő-testület feloszlása, illetve a polgármester lemondása miatt nyitották meg a szavazóköröket.

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a fővárosi 2. számú választókerületben, tehát a II. kerület egy részén. A körzet parlamenti képviselőjét, Balsai Istvánt korábban alkotmánybíróvá választották, és most az utódjáról kell dönteni.

Két hete az első forduló az alacsony részvételi arány miatt érvénytelen volt, mert azon a választásra jogosultak több mint fele nem vet részt. Egy közelmúltban elfogadott törvénymódosítás szerint viszont a második kör már mindenképpen eredményes lesz, mert megszüntették az érvényességi küszöböt.

Az érdeklődés most sem különösebben nagy: a 17 órás adatok szerint a részvételre jogosultaknak alig több mint harminc százaléka élt a választójogával.

Időközi önkormányzati választást tűztek ki vasárnapra a Pest megyei Pilisszentkereszten és a Veszprém megyei Nagyesztergáron. Mindkét helyen a képviselő-testület döntött az önfeloszlatásról, így polgármestert és helyi képviselőket is kell választani.

A Vas megyei Tanakajdon viszont csak a polgármester mondott le, tehát a helyi lakosok ott a településvezetői posztra pályázó jelöltekre voksolhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.