Időközi választások kezdődtek Szabolcsban és Tolnában

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: helyi képviselőket és polgármestereket választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpaládon azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője, Gyurkó András augusztusban elhunyt. A voksoláson több mint 600 választópolgár szavazhat. A polgármester-választáson hat jelölt indul.

Tolna megyében két településen is lesz időközi választás: Decsen polgármestert és hattagú képviselő-testületet is választanak, mert a testület augusztusban feloszlatta magát. A polgármester-választásra három független jelöltet vettek nyilvántartásba, a képviselő-testületi választáson pedig 17 jelölt indul. A választáson több mint 3300-an szavazhatnak. Dúzson pedig azért kell voksolniuk a helyieknek, mert az augusztusi időközi polgármester-választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között.

Augusztusban azért tartottak időközi választást, mert Dúzs korábbi első embere, Ignácz István május elején lemondott tisztségéről. A választáson egy jelölt indul a polgármesteri székért, a voksoláson több mint 200 dúzsi választópolgár vehet részt.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.