Időközi választás lesz Zuglóban, ha nem kerül elő Sápi Attila

Időközi választás lesz Zuglóban, ha január végéig nem kerül elő az eltűnt MSZP-s képviselő, Sápi Attila. Karácsony Gergely polgármester teljes baloldali összefogást szeretne.

2016 januárjában rejtélyes körülmények között eltűnt Sápi Attila, a zuglói 3. körzetben megválasztott MSZP-s önkormányzati képviselő. Eltűnését követően részben hiteles információkra, részben mendemondákra alapozva számos információ jelent meg róla.

Az biztosnak látszik, hogy egy bebukott cégben százmilliós adósságot hagyott hátra. Volt olyan informátor, aki ittasan, vagy bedrogozva látta eltűnése előtt. Más információk szerint ittas vezetésért is nyomoztak ellene.

Mindenesetre a képviselő eltűnt, és azóta senki sem hallott róla. Nem vezetett eredményre az ellene kiadott körözés sem. Ha egy éven belül, vagyis 2017 január végéig nem kerül elő, akkor megszűnik a képviselői jogosultsága, és posztjára időközi választást kell kiírni.

Népszava az eset kapcsán azt írta: 120 napon belül kell kiírni az időközi választást. A Magyar Időkre hivatkozva közölte: Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere teljes baloldali összefogást szeretne a Fidesz jelöltjével szemben. A szocialista képviselő helyének betöltéséről a kormánypárti lap szerint a polgármester már tárgyalt is a DK-val. Azt is tudni vélik, hogy a helyi MSZP viszont nem támogatja ebben Karácsony Gergelyt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.