Idén is meghirdették a Komáromy Gábor Ösztöndíjat

Idén is meghirdették a Komáromy Gábor Ösztöndíjat az újságírás iránt érdeklődő egyetemista és főiskolai hallgatók számára. Az összességében 1200 eurós díj mellé a győztes mentori segítséget is kap a The Economist budapesti tudósítójától.

Idén is meghirdette ösztöndíj-pályázatát a Cook Communications ügynökség és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) az újságírás iránt érdeklődő egyetemista vagy főiskolás hallgatók számára.
A Komáromy Gáborról elnevezett 1200 eurós ösztöndíj részeként a nyertes mentori segítséget kap a munkájához, szakmai gyakorlaton vehet részt az origo.hu hírportálnál és felvételt nyer az MCC média szakirányára is.

Az ösztöndíj összegéből 300 euróért az MCC könyvtárának médiaszekciója részére vásárolnak könyveket és folyóiratokat, a fennmaradó 900 eurót pedig a győztes kapja kézhez, negyedéves részletekben. Az ösztöndíjas szakmai mentora a The Economist budapesti tudósítója, Adam LeBor lesz.

A pályázatokat angol és magyar nyelven kell benyújtani, mellette egy motivációs levelet és önéletrajzot. Az ösztöndíjat az kapja, aki a bizottság szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be, legyen az riport, portré vagy oknyomozó cikk témára vonatkozó elképzelés. A pályázatokat a gk2011@cook-comm.com címre várják, a beadási határidő augusztus 25-e.

Az ösztöndíj névadója a PR-ügynökség egyik alapító partnere és az MCC média-kommunikáció szakirányának egykori szakirányvezetője volt, Komáromy Gábor tavaly hunyt el, tragikusan fiatalon: alig 47 évesen. A névadó egyike volt az első magyarországi online újság szerkesztőinek, tanulmányait Magyarországon, Líbiában és az Egyesült Államokban szerezte, Kaliforniában pedig szakmai díjat is elnyert.









Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.