Idén a kormány üdülteti a roma gyermekeket

Ebben az évben nem az Országos Cigány Önkormányzat, hanem a kormány szervezi meg a roma gyermekek üdültetését. A balatonlellei táborozásra húszmilliós támogatást ítéltek meg.

Idén a kormány szervezi meg a roma gyermekek üdültetését a zánkai gyermektáborban - mondta el Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek.

A helyettes államtitkár felidézte, hogy az előző kormány részéről Gémesi Ferenc szakállamtitkár 20 millió forintos támogatást ítélt oda az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) számára Balatonlellén történő táboroztatásra. Erről azonban szerződés nem született, s miután a kormányzati átadás-átvételnél áttekintették a dokumentumokat, kiderült, nem biztos, hogy jogilag megengedhető abból az előirányzatból ilyen jellegű támogatás kiutalása.

Latorcai Csaba közlése szerint az OCÖ tagjaitól jelzés érkezett arról is, hogy problémák vannak a pályázatban vállalt önerő előteremtésénél is. Az ígéretek ellenére a mai napig nem sikerült az önerőt előteremteni - tette hozzá.

A helyettes államtitkár utalva arra, hogy ezt követően kiderült, gondok vannak az OCÖ gazdálkodásával is, elmondta: úgy döntöttek a 20 millió forintból a kormány szervezi meg a roma gyerekek üdültetését. A táborban színes programokat is szerveznek az odaérkező gyermekek számára.

Arra a kérdésre, hogy Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke szóvá tette, ebből az összegből ők 2500 gyermeket táboroztatnának, azt mondta: papíron lehetséges, de a valóságban ennyi gyermeknek maximum tetőt tudnának a feje fölé biztosítani.

A tábor hétfőn, augusztus 2-án nyílik meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.