Ideje beletörődni a választási eredményekbe

A múlt vasárnap tartott megismételt választások többségének eredménye jogerőssé vált. Jászkisér esetében csütörtök délutánig lehet még jogorvoslati kérelmet benyújtani - közölte a Nemzeti Választási Iroda.
November 9-én jogszabálysértések miatt kellett megismételni tizenegy településen az október 12-ei önkormányzati választás szavazását. Ezeken a helyeken összesen tizenhat választás szavazását kellett megismételni. A megismételt szavazás 42 ezer választópolgárt érintett.

Baranya megyében meg kellett ismételni Pécsen a 8. szavazókörben az egyéni képviselő-választás szavazását, Sumonyban az egyéni listás választás szavazását, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig Ózdon mind a 37 szavazókörben a polgármester-választást. A főváros XVIII. kerületében, a 63. szavazókörben az egyéni képviselő-választást, a Csongrád megyei Bakson pedig a polgármester-, az egyéni listás és a megyei önkormányzati választás szavazását is meg kellett ismételni.

Győrben a 24. szavazókörben kellett megismételni az egyéni választókerületi képviselő-választás szavazását, a Heves megyei Recsken a 3. szavazókörben a polgármester- és az egyéni listás, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Jászkiséren a polgármester- és az egyéni listás, a Nógrád megyei Cserhátszentivánban a polgármester-választás szavazását, a Somogy megyei Látrány 1. szavazókörében az egyéni listás választást, a Tolna megyei Szekszárdon a 27., a 28., a 29. és a 30. szavazókörben a polgármester- és az egyéni választókerületi választás szavazását.

A megismételt szavazások eredménye ellen 9 település esetében már lejárt a jogorvoslati határidő, így az eredmények jogerőre emelkedtek. Baks és Jászkisér megismételt szavazásai ügyében pedig csütörtök 16 óráig lehet jogorvoslati kérelmet benyújtani. (Frissítve: a határidő lejártával a baksi eredmény is jogerőre emelkedett.)

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.