Ide jutott a Fidesz 'atomháborúja'

A Fidesz szerint komolytalanná vált a Gyurcsány-koalíció szándéka, nincs egyetlen mondatuk sem, aminek hinni lehetne, hiszen jelenleg Paks ügyében is "homlokegyenest mást beszélnek, mint korábban".

Az MSZP-s Józsa István pénteken felszólította a kormányt, hozza nyilvánosságra az elmúlt egy évben keletkezett összes olyan dokumentumot, amellyel a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodást előkészítették. A Fidesz közleményében erre válaszul azt írta: a "Gyurcsány-koalíció" minden egyes tagja, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is lebukott "az újabb hazugságaikkal". Közölték: korábbi videofelvételek, nyilatkozatok sora, a Wikileaks iratai is és parlamenti döntésük is bizonyítják, hogy mindegyikük akarta és támogatta a paksi atomerőmű orosz technológiával való felújítását.

"Ők is pontosan tudják, hogy ez elemi érdeke az országnak, most mégis színjátékot játszanak" - írták. Közleményükben kitérnek arra: Mesterházy Attila 2009-ben titokban az amerikai követség egyik munkatársával közölte, hogy az oroszok előnnyel indulnak a pályázaton. A Fidesz szerint a baloldali politikusok a magyar emberek energiabiztonságának kérdését kampánycélokra próbálták felhasználni és "újra be akarták csapni a magyarokat".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.