Hűtlen kezeléssel gyanúsítják egy békéscsabai laktanyát megvásárló cég volt vezetőjét

Több mint 34 millió forint vagyoni hátrány érte Békéscsaba városát a volt Dugonics-laktanya értékesítése kapcsán; a vevő cég nem fizette ki a teljes vételárat, volt ügyvezetője ellen eljárást indítottak - közölte a város polgármestere.

Vantara Gyula (Fidesz) tájékoztatása szerint még 2006-ban értékesítették a piaci ár feléért a többségben magánérdekeltségű cégek részvételével megalapított Jamina-Innovációs Kft.-nek az egykori laktanyát. A társaság azonban mind a mai napig nem fizetett ki a vételi árból 17 millió forintot.

A kft.-ben ugyan 24 százalékos tulajdont szerzett az önkormányzat is, ám érdemi szavazati jogok nélkül. A vevő ezt követően az átadáskori érték kétszereséért-háromszorosáért adta el a laktanya felosztása után kialakított ingatlanrészeket - tette hozzá a polgármester.

A társaság korábbi vezetése nem számolt el a vagyonnal, illetve nem adta át a cég iratanyagát, ezért a város hűtlen kezelés miatt 2008-ban feljelentést tett.

A polgármester által jegyzett közlemény szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a korábbi ügyvezető ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt eljárást indított. A vagyoni hátrány a nyomozás eddigi adatai szerint több mint 34 millió forint. A rendőrség ugyanakkor gyanúsítottként hallgatott ki egy másik magánszemélyt is, aki a gyanú szerint 17,5 millió forint hátrányt okozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.