Huszonegymilliárdba kerül a Margit híd felújítása

Augusztus 21-én egy évre lezárják a Margit hídat a közúti forgalom elől.

A pesti nagykörúton augusztus 20-ig be kell fejezni a 4-6-os villamos vágányainak cseréjét - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén megfogalmazott elvárást a városháza kommunikációs igazgatója.

Margit híd
Margithíd

Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a városvezetőség a Margit híd felújítását megelőző, köztük a villamosvágány-rekonstrukcióval összefüggő kérdéseket is áttekintette.

Az MTI információ szerint a kabinet elé került tájékoztatás rögzíti, hogy a Margit hídon a közúti járműforgalom megszüntetése augusztus 21-től esedékes, s előreláthatólag egy éven át lesz érvényes. Augusztus 1-jén a híd felújításával összefüggésben megkezdődött a nagykörúton a villamosvágányok rekonstrukciója. A vízművek hétfőn megkezdi a híd alatt futó vízvezetékek cseréjét, ezért a gyalogosok elől lezárják a híd északi járdáját.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint hétfőn aláírták a Margit híd felújításának kivitelezői szerződését. A Fővárosi Közgyűlés szakbizottságának döntése alapján a hidat áfa nélkül 20,8 milliárd forintért újítja fel a Hídépítő-Strabag-Közgép Zrt. konzorciuma.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.