Húsz nagykövetség a Budapest Pride mellett

Örömmel üdvözöljük a Budapest Pride fesztivált, és azt a tiszteletet, amelyet a magyar társadalom az esemény iránt bizonnyal tanúsítani fog.
Az alábbi közös közleményt az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Svédország, Svájc és Szlovénia nagykövetségei bocsátották ki – adta hírül a budapestpride.hu oldal.

A 19. Budapest Pride fesztivál alkalmából támogatásunkat fejezzük ki a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségnek és annak a joguknak, hogy önmagukat békés és törvényes keretek között kifejezzék.

Az emberi jogok tiszteletben tartása – ide értve az igazságosságot, egyenlőséget, a hátrányos megkülönböztetés tilalmát és a szólásszabadságot éppúgy, mint mindezen jogok gyakorlásába való be nem avatkozást –, valamint a törvényesség azok az alapok, melyeken a társadalmak demokráciája nyugszik. Maga a nemzetközi emberi jogi törvény is arra az elvre épül, hogy minden egyes embert ugyanazok a jogok és szabadságjogok illetnek meg, ahogyan ez az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában áll. Üdvözöljük a magyar kormány elkötelezettségét e jogok előmozdításában, és hogy Magyarország 2011 júniusában támogatta az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága által hozott határozatot a szexuális orientációról és nemi identitásról.

A Budapest Pride, amely a leghosszabb történetre tekint vissza Közép-Kelet Európa hasonló rendezvényei között, az LMBT közösséghez tartozó emberek számára azt az egyenlő bánásmódot mozdítja elő, amely a toleráns és tiszteletteljes társadalom ismérve.

Örömmel üdvözöljük a Budapest Pride fesztivált, azt a tiszteletet, amelyet a magyar társadalom az esemény iránt bizonnyal tanúsítani fog, és a magyar hatóságok elhatározását: ne engedjék, hogy szélsőséges nézetek zavarjanak meg egy örömteli eseménysorozatot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.