Húsvétkor is sokan állnak sorban ingyenételért

Lassan már megszokott látványt nyújtanak ünnepnapokon a Blaha Lujza téren tömött sorokban ételre várakozó emberek: a krisnások húsvét szombati ingyenes ételosztása most is sokaknak jelent segítséget.

Hosszú sorokban várakoztak szombat déltől az emberek a Rákóczi úton a Blaha Lujza tér felé, ahol a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési programját megvalósító Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány munkatársai meleg ételt osztottak a rászorulóknak.

A krisnások húsvét szombati ingyenes ételosztása a Blahán - Mohai Balázs / MTI

Az Ötvenhatosok terére (volt Felvonulási térre) költöztetett mindennapos krisnás ételosztást húsvét szombaton kivételesen a régi megszokott helyén, a Blaha Lujza téren szervezték meg. A kiemelt akción 1300 embert láttak vendégül egy tál meleg sólettel, kenyérrel, limonádéval, valamint tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomaggal.

Az akció keretében külön figyelmet fordítottak a gyerekekre, hiszen egyre több gyermekes család tűnik fel ezeken az alkalmakon, akik szintén hosszú órákon át várnak a sorukra. A szervezők a gyerekeknek ajándék játékokkal, matricákkal igyekeztek kedveskedni, de a hidegcsomagba az alapvető száraz élelmiszerek mellé csokoládét, gyümölcsjoghurtot és müzliszeletet is csomagoltak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.