Húsvéti nyuszi-stopot kérnek az állatvédők

Bűncselekmény és állatkínzás is élő állatot kidobni, ezért azt kérik az állatvédők, kisnyuszi, csibe helyett édességet, plüssfigurát vásároljanak szeretteiknek húsvétra. 
Húsvétra nem kell valódi nyuszi
Húsvétra nem kell valódi nyuszi
Enrique Marcarian / Reuters

Az állatkereskedésekben az ünnepre megvásárolható élő állatok kavalkádjával szembesülnek az ajándék után kutató emberek. Van törpenyúl, házinyúl, hörcsög, tengerimalac, díszhal, kutya, cica, a piacokon akár 200 Ft-os naposcsibe is megvásárolható ajándékba. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az ajándékba összevásárolt élő állatok, az ünnep után már csak nyűgként tekintenek a családok.

A megunt házi kedvencet sokan utcára dobják. Magyarországon ez bűncselekmény, a 2004. évi X. törvény kimondja, hogy ezért letöltendő börtön is kapható. Élő állat helyett célszerűbb édességet, plüss figurát – játékot adni szeretteinknek ajándékba.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi központja 2014-ben is próbál segíteni az ünnepek utáni kidobásra ítélt nyusziknak. Húsvét után egy hónapig díjmentesen leadható az állatvédőknek minden megunt nyuszi. A +36-20-360-98-46-os segélykérő számon, vagy a www.ebangyal.hu oldalon lehet informálódni az állatok megmentésével kapcsolatban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.