Hunvald titokzatos lemondása - kinél van a nyilatkozat?

Hunvald György, a panamaügyekbe keveredett erzsébetvárosi szocialista polgármester állítólag már régen aláírta a fővárosi mandátumáról szóló lemondást, ez a nyilatkozat pedig kerületi bizalmasánál, főtanácsadójánál van. Ő azonban elérhetetlen, nem nyilatkozik. A fővárosi MSZP szerint, ha valóban megvan a lemondás, és hozzájuk - mint címzetthez - nem juttatják el, az joggal való visszaélés.

Se megerősíteni, se cáfolni nem akarta lapunk érdeklődésre Steiner Pál fővárosi MSZP-frakcióvezető az MTI minapi azon értesülését, hogy a március óta korábbi kerületi ingatlanügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György már írásban lemondott mandátumáról. (A politikus akadályoztatása miatt patthelyzet alakult ki a fővárosban, a koalíciónak és az ellenzéknek egyaránt 33 mandátuma van, ezért még az idei költségvetést sem sikerült elfogadni.)

Hunvald Györgyöt már vesztegetéssel is gyanúsítják
Hunvald György

Steiner hozzátette: ő ezt a bizonyos lemondó nyilatkozatot még személyesen nem látta, de hallott az értesülésről, azonban "nem megbízható forrásból". A frakcióvezető saját bevallása szerint Hunvald főtanácsadóját, a korábban az I. kerületi BIT-elnök Kéri Lászlót (aki csak névrokona a politológusnak) nem ismeri, "ha nála van Hunvald lemondó nyilatkozata, az lenne a törvényes dolga, hogy ezt továbbítsa a címzettnek, a főpolgármesternek vagy az MSZP budapesti elnökének". Ha ez nem történik meg, az vélhetően joggal való visszaélés - tette hozzá.

A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy az MSZP az előzetes letartóztatás szabályai szerint igyekeztek kapcsolatba lépni rács mögött lévő politikustársukkal. Hivatalos levélben kérték lemondásra, a Fővárosi Főügyészség korábbi álláspontja szerint pedig Hunvaldra van bízva, hogy a választ hogyan adja meg, az ugyanis szerintük az eljárás szempontjából nem minősül lényeges dokumentumnak.

A VII. kerületi polgármesteri hivatal szóvivője, Kádi Csaba lapunknak azt mondta: a kerületi önkormányzatnak nincs hivatalos tudomása Hunvald állítólagos lemondásáról. Kerestük Kéri Lászlót, a polgármester főtanácsadóját, akit a kerületi MSZP-frakciónál nem tudtak kapcsolni, a szóvivő pedig azt tudatta, hogy Kéri nem nyilatkozik az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.