Hunvald beismerte

Újabb bűncselekménnyel gyanúsították meg Erzsébetváros előzetesben ülő polgármesterét; a gyanú szerint Hunvald megvette a pénzügyi bizottság volt elnökének szavazatait azzal, hogy annak élettársát színlelt szerződéssel havi negyedmillióért foglalkoztatta. Hunvald ezt tagadta, a hűtlen kezelést és a magánokirathamisítás lényegében elismerte.

Újabb gyanú merült fel az erzsébetvárosi ingatlanpanama nyomozása közben Hunvald György VII. kerületi polgármester ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség szóviője, Fazekas Géza lapunknak elmondta: a gyanú szerint a polgármester állást adott Kardos Péter, az önkormányzat pénzügyi bizottsága volt elnöke élettársának, Kardos szavazataiért cserébe.

Mivel kevesellték az állásban kapott pénzt (bruttó 96 ezer 800 forintot), megbízási szerződés alapján további pénzeket adtak ki Kardos egy barátján keresztül is az élettársnak, akit egyébként az Erzsébetvárosi Nevelési Tanácsadónál helyeztek el adminisztrátor-asszisztensi pozícióban.

Az újabb szerződés alapján a barát 2008 szeptemberétől 260 ezer forintos tanácsadói díjat kapott havonta. A férfi egyébként 2006-ban már kapott a polgármesteri keretből egy bérlakást, csak mert ismerte Kardost. Egyébként ő is régebb óta gyanúsítottja az ügynek. Hunvald György tavaly december végén felbontotta a szerződést, miután december 10-én Kardos előzetesbe került.

Hunvald György a hűtlen kezelés és az okirat hamisítás lényegét elismerte, de tagadta a hivatali vesztegetést. Kardos Péter részben ténybeli beismerő vallomást tett, Kardos barátja megtagadta a vallomástételt.

Hunvald Györgyöt most a korábbi bűncselekmények mellett "kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés" bűntettével, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és "folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás" vétségével gyanúsítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.