Hunvald-ügy: Mexikóból üzenget az ex-fideszes

Levélben érintkezik a Hunvald-ügyben a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészséggel és a Budapesti Ügyvédi Kamarával a Mexikóban bujkáló Czibula Csaba, aki kihallgatása esetén maga is az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik gyanúsítottja lenne - értesült a Magyar Nemzet ügyvédi forrásokból.

A napilap informátora szerint Hunvald György volt szocialista polgármester és Gál György egykori kerületi SZDSZ-es politikus vélelmezett bűntársa azzal fordult a főügyészséghez: szívesen hazajönne Mexikóból, de ebben megakadályozza, hogy a nyomozóhatóság nemzetközi körözést és elfogatóparancsot adott ki ellene, ezért mostanában nem tartja biztonságosnak, hogy Magyarországra utazzon.

Mivel Czibula nem bízott meg ügyvédet védelme ellátásával, a főügyészség hivatalból gondoskodott a védő kirendeléséről. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a mexikói tengerparton "pihenő" férfi a magyar jogtörténetben eddig példa nélküli módon azzal a panasszal fordult az ügyvédi kamarához, hogy kijelölt védője nem a tőle elvárható módon tartja vele a kapcsolatot.

Czibula ellen 2009 novemberében bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot a Fővárosi Bíróság. Az ügyészség azért kérte az erzsébetvárosi önkormányzat egykori SZDSZ-es delegáltjának felkutatását, mert a gyanú szerint az előző önkormányzati ciklusban a gazdasági bizottság tagjaként többmilliós összeget kapott abból a vesztegetési pénzből, amelyet Gál György, a testület szabad demokrata elnöke az ügyben érintett vállalkozótól vett át, szavazatai fejében - ismerteti a Magyar Nemzet.

Czibula Csaba a '90-es évek közepe óta a Fidesz tagja, 2002-től önkormányzati képviselő volt, de már előtte is a gazdasági bizottság külső tagjának delagálta a párt. 2006 nyarán megromlott a viszona a Fidesszel - állítólag azért, mert bár esélyes volt rá, mégsem ő lett a polgármester-jelölt - és júliusban ki is lépett a pártból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.