Hová tűnt a szegedi állatkertnek szánt uniós pénz?

Egy, a Szegedi Vadasparkban külső cég által, uniós támogatással megvalósított beruházás miatt az ügyészséghez és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul Ménesi Imre (MSZP) szegedi önkormányzati képviselő.
A szegedi közgyűlés pénzügyi bizottságának tagja a helyszínen csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az önkormányzat évek óta jelentős erőfeszítéseket tesz a Szegedi Vadaspark fejlesztése érdekében, és rendszeresen támogatja az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság pályázatait.
   
A támogatási rendszer 2012-es változásai után lehetővé vált, hogy az állatkertben megvalósuló turisztikai attrakciók fejlesztésére magánvállalkozás is pályázzon. A korábban csak 1,5 millió forintos éves árbevételt elérő Titan Project's House Kft. 2012 végén nyert 185 millió forintos támogatást egy játszótér kialakítására és a vendégek tájékoztatását segítő informatikai fejlesztésekre - mondta a politikus. Hozzátette: a beruházás teljes költsége a pályázati dokumentációk szerint 260 millió forint volt.

A játszótér berendezéseit szállító cég honlapján referenciaként szerepel a szegedi beruházás, amelynek építése az árlista szerint nem került többe 20 millió forintnál - mondta Ménesi Imre.

A képviselő közölte, informatikai szakértőt kért föl, hogy állapítsa meg a projekt részeként vásárolt ötven táblagép, öt információs pult árát és a tájékoztató szoftver fejlesztésének költségeit. A becslés szerint ezek együttes ára nem haladta meg a 20 millió forintot.

Ménesi Imre úgy fogalmazott, a jelek szerint a legfeljebb 40 millió forint épült be a vadasparkba, kérdés azonban, hova lett 220 millió forint.

A szegedi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának közleménye szerint az MSZP nincs tekintettel a város érdekeire, a turisztikai szezon közepén helyezi politikai támadásainak középpontjába a hazai és külföldi látogatók körében is kedvelt vadasparkot. A beruházás a szegedi adófizetőknek egyetlen forintjába sem került, mert a projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg. Azon túl, hogy a vadaspark szolgáltatásai ennek köszönhetően bővültek, az önkormányzati társaságnak még további bérletidíj-bevétele is származik az együttműködésből, ez évente csaknem tízmillió forint - áll a közleményben.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.