HospInvest: új programhoz, új menedzser

Átalakítják a HospInvest vezérkarát, de az elnök elnök, az alelnök alelnök marad - reagált a távozásáról szóló hírekre Kollányi Gábor, a cég elnöke. Egyelőre több intézmény nem csatlakozik a kórházbirodalomhoz

"Korai még a távozásomról szóló híreknek hitelt adni" – így cáfolta lapunknak Kollányi Gábor, a HospInvest Zrt. elnöke a Magyar Nemzet hétfői hírét. A lap arról számolt be, hogy bizalmi válság miatt a cég keddi közgyűlésén lemond az elnökségről Kollányi Gábor, az alelnökségről Deák Gábor.

Mindössze annyi történik, hogy a HospInvest Zrt. új működési struktúrában folytatja tevékenységét, de az elnök és az alelnök marad – nyilatkozta Kollányi. Hozzátette: Deák Gáborral együtt a jelenlegi rendszer felépítésén dolgoztak, tavaly novemberben a kitűzött célt elérték, tehát az első fejezet lezárult. A kórházbirodalomhoz egyelőre több intézmény nem csatlakozik, a meglévő hálózat üzemeltetéséhez, a vállalt fejlesztések megvalósításához viszont új emberekre, más szakértelemre van szükség, ezért megkezdődött a vállalat átalakítása.

– Az átalakulást a HospInvest elnökeként Deák Gábor alelnökkel együtt vezénylem le – szögezte le Kollányi.

A HospInvest Zrt. igazgatótanácsa javaslatot tesz az új vezetőkre, Gászpor Jenő helyett vezérigazgatónak Vas Györgyöt, gazdasági igazgatónak Lengyel Pétert javasolják az átszervezés első lépéseként, ám hogy a váltás megtörténik-e, arról a döntést a keddi közgyűlés hozza meg. A cég korábbi vezérigazgatója, az igazgatótanács tagjaként a stratégiai irányításban kap helyet. Kollányi kérdésünkre közölte: az átalakítás az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBDR) harmincszázalékos tulajdonjogát nem érinti.

Labortól a kórházholdingig - a HospInvestről röviden.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.