Horváth: válságban a főváros

A 4-es metró jóval többe került, mint eredetileg gondolták, de megépült. Budapest önkormányzata pedig nincs csődben - állította Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

Az MSZP fővárosi elnöke elismeri, hogy a 4-es metró megépítésének összköltsége az elmúlt években jelentősen növekedett, de mint mondta: "ez az építkezések sajátja".

Nem tagadom, hogy botrány van a fővárosi közgyűlésben, de meg kell említeni azt is, hogy Tarlós István főpolgármester időnként kiáll a média elé és azt hangoztatja, hogy a főváros csődben van. Ezt azonban eddig számokkal még nem tudta bizonyítani – mondta Horváth Csaba a Ma Reggelben. Majd hozzátette: közel húszmilliárdos a főváros tartalékalapja.

A vita egyik jelentős szála a hajléktalanokhoz vezet a közgyűlésben. Véleményünk szerint – mondta a politikus az MSZP-re utalva – a fedél nélküliek problémáját nem csak és kizárólag rendészeti eszközökkel kellene kezelni, hanem egy megfelelően kialakított szociális hálóval. Horváth Csaba szerint a hajléktalanok ellátása így is hiányos a fővárosban, és ezen csak ront, hogy a város vezetése tovább csökkenti a támogatást. Az MSZP fővárosi elnöke úgy látja, hogy nem kellenek milliárdok a hajléktalanhelyzet megoldására, mindössze „néhány száz millió forint már elég lenne”.

A 4-es metró építésével kapcsolatban Horváth Csaba kijelentette: „a metró megépült". Mint hozzátette, az átadásra várhatóan 2015-ig kell várni és feltételezhetően az már nem Tarlós István nevéhez lesz köthető. Ez részben a főpolgármester saját hibája is – mondta – mert nem képes érdemben tárgyalni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel.

Azzal a kapcsolatban, hogy a metróépítés összköltsége az elmúlt évtizedben jelentősen növekedett, a politikus közölte: annak idején a Parlament és a kisföldalatti megépítésének anyagi vonzatai is 100 százalékkal meghaladták az előre tervezettet. Ez az építkezések sajátja – fogalmazott Horváth Csaba az MTV Ma reggel című műsorában.

Az ellenzéki politikus a főváros pénzügyi helyzetét elemezve elmondta: ellentétben azzal, amit a főpolgármester hangoztat, Budapest nincs csődben, ugyanis meglévő hiteleit nehézségek nélkül képes törleszteni. (Forrás: Hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.