Horváth Judit lesz Mészáros Lőrincék felcsúti ellenfele

Egy tabajdi pályázatíró lesz a független felcsúti polgármester-jelölt. Hogy Mészáros Lőrinccel szemben indul-e, azt még nem lehet tudni. Horváth Judit élvezi az MSZP, az Együtt-PM támogatását is.

Az agrármérnök-gazdálkodó a Magyar Narancsnak azt mondta: Felcsútnak lelke van, de a település érdekeit most elnyomják, lehetőségeit pedig nem használják ki.

- Főleg vidékfejlesztési pályázatoknál működtem közre az utóbbi években - nyilatkozta Horváth Judit. - Támogatással táboroztattunk hátrányos helyzetű gyerekeket, fogyatékosokat lovagoltattunk, de környezetvédelmi akciókra is sikerült támogatást kapnunk – például a felcsúti Vál Völgye Környezetvédelmi és Tájvédelmi Egyesülettel. Amióta itt élek, több százmillió forintnyi forrást segítettem ebbe a térségbe hozni a pályázóknak. A földpályázatoknál megkerestek Alcsútdobozról, Tabajdról, Felcsútról, Csákvárról is helyi gazdák – köztük a Fideszhez közel állók is –, én pedig mindenkinek becsülettel megírtam a pályázatát. Volt, aki nyert, volt, aki nem. Akkor gondoltam arra, hogy végre itt a lehetőség, hogy én is bővíthetem a kis, mindössze körülbelül 4 hektáros területtel rendelkező gazdaságom, hiszen az irányelveknek mindenben megfelelek.

Horváth Judit tizenkét éve él Tabajdon – a falu néhány kilométerre található Felcsúttól, egy körjegyzőségben működik a Mészáros Lőrinc által vezetett településsel. Sem a helyi, sem az országos politikában eddig nem vállalt szerepet. Három gyermek édesanyja, egyebek közt környezetgazdálkodási agrármérnöki, szakfordítói, mezőgazdasági szaktanácsadói-szakmérnöki végzettsége van. Gödöllőn, a Szent István Egyetem Környezetgazdálkodási Intézet oktatója volt 2011-ig. Már az egyetemi évek alatt is vidékfejlesztési, tájvédelmi és környezetvédelmi programokat készített, stratégiaalkotásban vett részt, projektmenedzsmentet, stratégiai tervezést is tanított. 2011-ben egy saját farmot hozott létre Tabajdon, itt gazdálkodik azóta is. Több egyesület alapító vagy elnökségi tagja: ilyen a vidékfejlesztésért dolgozó Völgy Vidék LEADER Egyesület, amelyben sok más mellett Felcsút és a környező falvak is szerepelnek. Alapító tagja volt annak a felcsúti székhelyű Vál Völgye Tájvédelmi és Természetvédelmi Egyesületnek, amelyben ott van a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó is.

A teljes interjú Horváth Judittal itt olvasható

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.