Horváth Imre nem lép vissza a KGB-s tanfolyam miatt

Horváth Imre, az MSZP újpesti országgyűlési képviselőjelöltje az RTL Klub híradójának nyilatkozva hétfőn elmondta: elvégzett egy tanfolyamot a KGB-nél, de nem áll semmilyen kapcsolatban a szervezettel, és nem lép vissza a jelöltségtől.
A szocialista politikus a hírműsorban azt mondta: a szovjet állambiztonsági szolgálattal, a KGB-vel nem áll semmilyen kapcsolatban, de az a hír igaz, hogy elvégzett egy tanfolyamot 1984-ben. Közölte, nem lép vissza a jelöltségtől, ő az újpesti polgárokat szolgálja. Hozzátette, „nyílt szívvel mondja", hogy semmiféle jelentést nem kellett írnia, semmilyen titkosszolgálattal nem volt kapcsolata. Az MSZP jelöltje számított arra, hogy ilyen támadást fog kapni, de nem érezte úgy, hogy ezt meg kellett volna előznie.

A Magyar Nemzet írt arról hétfőn, hogy értesülésük szerint a KGB-től kapott kiképzést Horváth Imre. A lap azt írta: a birtokukba került okiratmásolat tanúsága szerint Horváth Imre 1984-ben elvégzett egy öt hónapos kurzust, amelyet a fegyveres szervek emelt szintű parancsnoki állományának tartott a KGB. A továbbképzés két részből állt: egyrészt a határőr-alakulatok taktikai irányításából, másrészt hadvezetési ismeretekből.

A főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében az időközi választást Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett kiírni. A november 23-i választáson tizenhárom jelölt indul.

Horváthot a Demokratikus Koalíció és az Együtt nem támogatja a megméretésen - hangzott el az M1 Híradójában hétfő este.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke úgy fogalmazott, „a szóban forgó úriember" az MSZP jelöltje, a DK nem indít jelöltet ezen a választáson, és nem támogatja a jelöltet. Szelényi Zsuzsanna, az Együtt elnökségi tagja közölte, önálló jelöltet nem indítanak, de az MSZP jelöltjét nem támogatják, nincs hozzá semmi közük. Hozzátette, ami a híreket illeti, nagyon fontos, hogy Horváth tisztázza magát.

Szabó Tímea, a PM társelnöke azt mondta: utána kell nézni, hogy igazak-e a Horváth Imréről megjelent hírek, ha igen, akkor nem fogják támogatni, hogy aktivistáik részt vegyenek a kampányában.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.