Horváth Csaba továbbra is Budapest vezetésére készül

Buszos városnézést szervezett az MSZP újságíróknak, hogy bemutassa, mi minden épült Budapesten az elmúlt tíz évben európai uniós támogatásból. Az idegenvezető Horváth Csaba volt, aki elhárította a főpolgármester-jelöléssel kapcsolatos kérdéseket, de megjegyzéseiből azért kiderült, hogy továbbra is Budapest vezetésére készül.
A nagyjából másfél órás túrán, amelyhez az MSZP egy emeletes városnéző buszt bérelt, a szocialisták több fővárosi politikusa – Molnár Gyula, Steiner Pál, Trippon Norbert és Gajda Róbert – is részt vett. Az induláskor pedig Szanyi Tibor, Ujhelyi István és Gúr Roland EP-képviselőjelöltek mellett Botka László választmányi elnök is ott volt az Erzsébet téren.

A szegedi polgármester arról beszélt: soha annyi út nem épült, annyi iskola és kórház nem újult meg, mint az uniós csatlakozás óta eltelt tíz évben.

A folytatás viszont Horváth Csabáról szólt. A fővárosi MSZP-frakcióvezető méltatta a Zeneakadémia, a Városligeti Műjégpálya, az állatkert és a Margit híd felújítását, hangsúlyozva: az EU mellett a szocialista-liberális városvezetésnek köszönhetően valósultak meg.

A megszokott turistaútvonalat elhagyva bemutatta az Uzsoki úti kórház rekonstrukcióját, a Thököly útra fordulva pedig arról beszélt: itt kéne folytatódnia a zuglói Bosnyák térig a négyes metrónak, amely jelenlegi formájában csak torzó. Az eredeti terveknek megfelelően tovább kellene vezetni akár a felszínen Újpalotáig, a másik irányban pedig a budaörsi virágpiacig.

A Rákóczi úton a programhirdetést folytatva arról beszélt: homlokzatfelújításra, hő- és hangszigetelő beruházásokra van szükség ott és a Nagykörúton is, teljesen megújítva a fő közlekedési útvonalak mentén fekvő épületeket.

Egy órája tartott már a politikai városnéző túra, amikor Horváth Csaba azt mondta: az utóbbi években átadott beruházások nagy részét még 2010 előtt készítették elő, ám Tarlós István ezt rendre elmulasztja megemlíteni. Hozzátette: bár a következő főpolgármesternek kevés szalagot lesz módja átvágni - új fejlesztések ugyanis szinte egyáltalán nem indultak - ő hivatali ciklusa alatt mindig korrekten elismeri majd elődei munkáját.

Horváth Csaba ekkor beszélt a legnyíltabban főpolgármesteri ambíciójáról. Azt is jelezte: a városvezetés napi 16 órás munka. Ezzel alighanem azoknak üzent, akik nem politikus – hanem például egy művész – jelölését szorgalmazzák.

Amikor azonban a Deák térre visszaérkezve arról kérdezték újságírók, mi igaz abból, hogy az MSZP átengedné az LMP-nek a főpolgármester-jelölés jogát, hárított. Szerinte a szocialisták május 25-éig csak az európai parlamenti választásokkal foglalkoznak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.