Horváth Csaba: a kormány súlytalanná teszi a fővárost

A kormány egy részének vidékre költöztetésével akarja súlytalanná tenni Budapestet a kormány - közölte Horváth Csaba, a Magyar Szocialista Párt főpolgármester-jelöltje pénteken az MTI-vel.
A budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-éig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet. Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csabát, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön. Hozzá hasonlóan Fazekas Sándornak a földművelésügyi minisztérium Debrecenbe költözésének, Lázár Jánosnak pedig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözésének lehetőségét kell megvizsgálnia - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő a kabinet pénteki üléséről az MTI-vel.

Horváth Csaba ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy "Budapest súlytalanná tétele nemcsak a fővárosi emberek arculcsapását, hanem annak a történelmi hagyománynak a felszámolását is jelenti, mely ezt a várost hosszú évszázadok alatt Magyarország közigazgatási központjává tette".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.