Hortobágyi földmutyi miatt perel az LMP

Lengyel Szilvia, az LMP vidékpolitikusa, országgyűlési képviselő adatkikérési pert indít a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ellen, mert a cég nem adta ki számára felügyelő bizottságának jegyzőkönyveit.

Lengyel Szilvia szerint a korábbi évek rossz tapasztalatai után végre átláthatóvá kell tenni a közvagyonba tartozó nemzeti parkok földhasznosítását.  Az LMP figyelmét akkor keltették fel a hortobágyi védett állami földek, amikor híre ment, hogy a cég az általa korábban kezelt 16 ezer hektárnyi területének felét magánszemélyeknek akarja hosszú távra bérbe adni. Az ügyre úgy derült fény, hogy a cég 2 milliárd forint - már megnyert - LIFE pályázati pénzt vissza akar adni az Európai Bizottságnak, amelyet az érintett területeken használtak volna fel.

Az ellenzéki politikus szerint a nemzeti örökség részét jelentő földek "kiszervezése"nem egyeztethető össze a cég eredeti céljaival, amely az őshonos magyar háziállatok, illetve különösen értékes élőhelyek megőrzése volt.

Az LMP szerint fontos, hogy a közvagyonnal való gazdálkodás átláthatóvá váljon a közvélemény számára, a jegyzőkönyvek pedig segíthetik a tisztán látást azzal kapcsolatban, hogy az említett földterületekkel milyen szándékai vannak a döntéshozóknak - zárul Lengyel Szilvia közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.