Horogkeresztek a cigány porta homlokzatán

- Neonáci rasszista kis köcsög vagy köcsögök önkényuralmi jelképeket rajzoltak a házam falára és az anyámtól maradt egyetlen élőlényt brutálisan kivégezték - írta első felindulásában Horváth Csaba, mert az elhunyt édesanyja házára horogkereszteket rajzoltak, az épületet őrző kutya pedig elpusztult.

Szerdára virradó éjjel ismeretlen tettesek horogkereszteket festettek egy püspökladányi ház utcafront felőli falára, és ráírták azt is: MEGHALSZ. A porta tulajdonosa Horváth Csaba, aki családjával a szomszédos utcában él, a szóban forgó házban korábban a cigány férfi szülei éltek, akik tavaly elhaláloztak. Az épület azóta lakatlan, egy kutya őrizte, amely szerdára virradó éjjel elpusztult. Az állatot Horváth Csaba szerint megfojtották, de ezt az elsődleges orvosi vizsgálatok egyelőre nem erősítették meg.

A 40 éves férfi a Facebook-oldalára kiposztolta a házról és a kutyáról készült képeket, s azt írta: "a mai nap hajnalán támadás érte a családomat, neonáci rasszista kis köcsög vagy köcsögök önkényuralmi jelképeket rajzoltak a házam falára és az anyámtól maradt egyetlen élőlényt brutálisan kivégezték". 

A férfi érdeklődésünkre azt mondta: talány számára, hogy mi történt, állítása szerint nincsen haragosa. Senkiről nem tud, akinek érdekében állna őt fenyegetni. Kihívta a helyi rendőrséget, amely eljárást indított.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtó osztálya azt a tájékoztatást adta, hogy a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya önkényuralmi jelkép használata miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Hozzátették: a rendőrök a helyszíni szemle során, a ház udvarán találtak egy elpusztult kutyát. Az állaton sem külsérelmi nyomok, sem mérgezésre utaló jelek nem voltak, a helyszínre érkező állatorvos sem talált ilyeneket. A bűncselekmény körülményeinek tisztázása jelenleg is folyamatban van.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.