Horn magasra tette a mércét

 A jelenlegi világ-gazdasági helyzetben felértékelődött az SZDSZ  költségvetési plafonra vonatkozó javaslata - jelentette ki Horn  Gábor, a liberális párt ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió  Nap-kelte műsorában, hozzátéve azt, hogy az SZDSZ-frakció a nap  folyamán dönt az adótörvényekhez benyújtandó módosító indítványairól.
Plafonjavaslatunk ma érvénye-sebb, mint amikor benyújtottuk - jelentette ki a politikus a reggeli műsorban. Hozzátette:  kezdeményezésük segítene abban, hogy megnézzék, hol lehet  megtakarítani a költségvetésben.
Horn Gábor szerint meg kell vizsgálni, hogy a jelenlegi  világgazdasági helyzetben az adócsökkentésnek hol vannak a mértékei  és határai. "Az adócsökkentés egy ilyen helyzetben nem hogy nem  zavaró tényező, ha-nem javítja a versenyképességet" - fogalmazott.
Az ügyvivő azt mondta, a pénzügyi világgazdasági válság itt van  Magyarországon, erre reagálni kell, egy asztal köré kellene ülnie az  érintetteknek.
A képviselő megerősítette pártja korábbi álláspontját, hogy  jelenlegi formájában nem támogatják az adótörvényeket és  költségvetést. De lehet olyan büdzsé vagy adótörvény, amit  megszavaznak - jegyezte meg.
Horn Gábor közölte, a nap folyamán összeül a frakció, és  benyújtanak az adótörvényekhez egy módosító csomagot, amelyben benne  lesznek azok az elemek, amelyekről eddig is beszéltek.
Egy kérdésre válaszolva Horn Gá-bor azt mondta, az SZDSZ  kampányfőnökeként úgy gondolja, hogy pártja "június végére, július  közepé-re, az európai uniós választásokra fel tudna készülni egy  parlamenti vá-lasztásra". Nekünk azt a lécet mindenképpen meg kellene  ugranunk - fűzte hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.