Ha Dávid Ibolya komolyan gondolja...

Az MDF 1998 és 2002 között egy olyan kormánykoalíciónak volt a tagja, mely hol burkoltan, hol nyíltan együttműködött a nyíltan antiszemita MIÉP-pel - hívja fel a figyelmet Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke Dávid Ibolya MDF-elnöknek küldött levelében.

A liberális politikus annak kapcsán írta levelét, hogy Dávid Ibolya, az MDF elnöke többször is elmondta: rossz szemmel nézi, ahogy a két nagy párt "a Jobbik érdekében kampányol", soha nem látott kampányt folytat a radikálisok Európai Parlamentbe juttatásáért.

Horn Gábor levelében hangsúlyozza: Dávid Ibolya igazságügy miniszterségét MIÉP-es szavazatok segítették. Igazságügyi miniszterként sem érezte fontosnak, hogy fellépjen a labdarúgó-pályákon tapasztalható dühöngő antiszemitizmus ellen, 2006-ban pedig az MDF tucatnyi helyen indított közös önkormányzati képviselőket a nyíltan szélsőjobboldali Jobbik-kal - teszi hozzá.

A liberális politikus úgy fogalmaz: az MDF elnöke szerint fel van fújva a probléma a szélsőségesek megerősödése kapcsán, miközben a vezető európai újságok címlapjain szerepel a magyar szélsőjobboldal erősödése.

Felteszi a kérdést a pártelnöknek: nem veszi észre, hogy most ugyanazok az árpádsávosok, ugyanazon ideológia alapján masíroznak, félemlítenek meg embereket és készülnek a parlamentbe, mint 70 évvel ezelőtt?

Az MDF mindeközben csak azzal van elfoglalva, hogy azt a demokratikus pártot szidalmazza, amelyik ki meri mondani, hogy ebből elég - emeli ki.

Horn Gábor úgy fogalmaz: ha Dávid Ibolya komolyan gondolja, hogy az SZDSZ a felelős a szélsőségesek megerősödéséért, akkor szavai szerint a pártelnök nem ismeri a magyar valóságot "és ez komoly aggályokat vet fel politikai ítélőképességével kapcsolatban". "Ha viszont csak kampányfogásnak szánta vádjait, felszólítom, hogy kérjen bocsánatot" - teszi hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.