Hoppál szerint Magyarország a foglalkoztatásban is jobban teljesít

A Fidesz szóvivője szerint a kormány bebizonyította, hogy képes megteremteni a foglalkoztatás növeléséhez és a béremelésekhez szükséges gazdasági feltételeket.

Magyarország ma sokkal jobban teljesít a foglalkoztatásban és a munkanélküliség csökkentésében, mint a kormányváltás előtt - értékelte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatait Hoppál Péter Budapesten, sajtótájékoztatón. A KSH jelentése szerint tavaly szeptember-novemberben 4 millió 12 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 87 ezerrel, 2,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Emellett tovább csökkent a munkanélküliség.

Hoppál Péter szavai szerint a négymilliót meghaladó létszámmal "átléptük a lélektani határt", és reményteli, hogy minden korosztályban nőtt a foglalkoztatás.

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: a pozitív statisztikai adatok nem csak a téli közmunkaprogramnak köszönhetők, mert "a közfoglalkoztatás ugyanolyan mértékben része az adatok javulásának, mint ahogy egyébként a munka világának más területein javuló adatok is".

Fontosnak nevezte továbbá, hogy a mindenkori kormány ne segélyt, hanem munkát kínáljon az embereknek.

Idén az eddigieknél is több foglalkoztatást ösztönző, a vállalkozások növekedését elősegítő program indul - tette hozzá.

Hoppál Péter kérdésre elmondta azt is, hogy megkezdték a rezsicsökkentésről szóló január 20. és február 15. közötti fórumokra szóló meghívók postázását azoknak, akik 2013 tavaszán aláírásukkal támogatták a rezsicsökkentést. A leveleket egy héten belül minden címzett megkapja. Megjegyezte, hogy a parlament elé terjesztendő következő rezsicsökkentésről várhatóan a két hét múlva esedékes Fidesz-frakcióülésen döntenek majd.

Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt-PM európai uniós vizsgálatot kezdeményez az M4-es autópálya építési költségei miatt, a kormánypárt szóvivője azt közölte: a jog adta lehetősége mindenkinek megvan vizsgálatot indítani, "csak az a furcsa, hogy az Együtt-PM-nek az elnöke az a Bajnai Gordon, akinek kormányfői működése idején egekbe szökött a magyarországi korrupció felderített ügyeinek száma".

Hoppál Pétert arról is megkérdezték, hogy az Együtt-PM egy Kormányváltás 2014 feliratú molinót feszített ki a fővárosban. A szóvivő azt válaszolta: sem a hiszterizálás, sem a videohamisítás, sem a szobordöntögetés, sem a városképet csúfító molinók kihelyezése nem szolgálja az emberek érdekeit.

Arra, hogy a Népszabadság szerint a bérek miatt sztrájkfeszültség van a szociális ágazatban, Hoppál Péter úgy reagált: idén a szociális szférában és a gyermekvédelem területén dolgozóknak is nő a bérük. "A szakszervezeteknek ott van érdekvédelmi feladata (...), ahol érdeksérelem éri a dolgozókat. Márpedig hol éri érdeksérelem? A baloldali programokban" - mondta a szóvivő, aki szerint ha felmerül a gyanú, hogy egyes szakszervezeti megnyilvánulások mögött politikai érdekek húzódnak, akkor sajnálkozását kell kifejeznie, hogy "több ezer szociális dolgozót pajzsként politikai érdekből felhasználnak".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.