Hoppál: A maffiabaloldal ne kapjon több lehetőséget

A Fidesz kitart a rezsicsökkentés politikája mellett, és arra kéri a kormányt, hogy a baloldal és az Európai Unió nyomása ellenére is védje meg azt - mondta a párt szóvivője szombaton Pécsen, sajtótájékoztatón.

 Hoppál Péter szavai szerint láthatóak azok a törekvések, amelyek az Európai Unióban és a magyar baloldalon is azt próbálják hangsúlyozni, hogy a rezsicsökkentés politikája rossz, és igyekeznek ebből az irányból visszafordítani Magyarországot.

"Más-más interpretációban, de a magyar baloldal szereplői, köztük Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila is kinyilvánította, hogy a rezsicsökkentést nem tatja helyesnek, tehát hatalomra kerülése esetén ezzel ellenkező politikát folytatna" - jegyezte meg a politikus. Hozzátette, hogy nyilvánvalóan azt a szélsőséges gazdaságpolitikát folytatnák, amellyel kapcsolatban a választók 2010-ben már jelezték: nem kérnek többet belőle.

Hoppál Péter azt mondta, hogy az Európai Unió a "nyilvánvalóan hazug" Tavares-jelentés "továbbfonásán" dolgozik. "Jövő kedden folytatódik a rezsieljárás az Európai Parlamentben, ezért a Fidesz arra kéri a miniszterelnököt és az ország vezetését, ne hagyja, hogy a folyamatok olyan irányba menjenek, melynek következtében a rezsicsökkentést fel kelljen adni Magyarországon" - fogalmazott a szóvivő. Hozzáfűzte: fontos, hogy a kormányfő "kitartson a magyar elszántság mellett".

A politikus szavai szerint a Tavares-jelentésből is látható, hogy az európai és a magyar baloldal szövetkezett, látható, hogy újra a magyar családokat szeretnék megsarcolni, a magyar háztartások kárára szeretnének politizálni. "Ahogy 2010 előtt, úgy a magyar baloldalnak most is egyetlen törekvése van, az, hogy az extraprofitot termelő ágazatok terheit csökkentse" - mondta.

Hoppál Péter hangoztatta: nagyon fontos, hogy ez ne történjen meg, ne jöjjenek vissza Magyarország vezetésébe azok, akik egyszer már tönkretették az országot. "Bízunk abban, hogy a maffiabaloldal nem kap többé lehetőséget Magyarországtól, a magyar választóktól" - mondta a Fidesz szóvivője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.