Hoppál: Reding tanulhatna Magyarországtól

Folyamatosan nő a fizetések és a nyugdíjak értéke Magyarországon - kommentálta a KSH ma közzétett jelentését Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője. Szavaira reagálva Török Zsolt, az MSZP szóvivője kijelentette: "Orbán Viktor tolvaj kormánya meglopja" a dolgozó magyar embereket, hiszen a nettó és a reálértéken számított bére szinte mindenkinek csökkent. Hoppál Péter budapesti utazást javasolt Viviane Redingnek, hadd tanuljon az Európai Bizottság alelnöke.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatai szerint január-áprilisban a bruttó átlagkeresetek 3,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 4,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit a nemzetgazdaságban - a legalább 5 embert foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél.

Egyre több fizetés marad a magyar emberek zsebében - kommentálta a KSH jelentését Hoppál Péter, hozzátéve, hogy a bérek mellett a nyugdíjak értéke is érzékelhetően növekszik. Megjegyezte, a rezsicsökkentés ugyancsak azt szolgálja, hogy több maradjon az emberek pénztárcájában. "Nem volt ez mindig így, hiszen 2010 előtt volt olyan év, amikor 6 vagy akár 8 százalékos mértékű is volt az infláció", és ez, valamint a magas adók és rezsiárak elvitték az emberek fizetését és nyugdíját - mondta a Fidesz szóvivője.

Ma ezzel szemben egy másik szemlélet jellemzi a kormányzati politikát: alacsony az infláció, csökkennek a rezsiköltségek, és folyamatosan nő a fizetések, valamint a nyugdíjak értéke - hangsúlyozta Hoppál Péter.

"Orbán Viktor tolvaj kormánya meglopja" a dolgozó magyar embereket és a kisvállalkozókat, hiszen a nettó és a reálértéken számított bére szinte mindenkinek csökkent, "kivéve a csókosoknak és a magas jövedelműeknek" - így reagált Török Zsolt keddi budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter Fidesz-szóvivő szavaira. Az MSZP szóvivője kifejtette: a nettó átlagbér 2010-ben 131 ezer forint volt, ma ennek - csak az inflációt tekintve - 155 ezernek kellene lennie, ehhez képest azonban csak 148 500 forint, vagyis "hétezer forintot Orbán Viktor és tolvaj kormánya, Hoppál Péter segítségével, ellopott az átlagbéren dolgozó magyar emberektől".

Míg 2010-ben a nettó minimálbérből 200 liter benzint vagy 350 kilogramm kenyeret lehetett volna venni, addig ma már csak 150 liter benzint vagy 250 kilogramm kenyeret ér a nettó minimálbér - példázta Török Zsolt, aki egy felszeletelt kenyérrel is szemléltette, hogy "Orbán Viktor és tolvaj kormánya" egy kilo kenyér 30 százalékát "ellopta" az emberektől. Hozzátette, hogy ezzel szemben az igazságtalan adórendszer miatt Hoppál Péternek havi nettó 180 ezer forinttal, frakciótársainak, Zsiga Marcellnek és Németh Szilárdnak pedig nettó 200 ezer forinttal nőtt a havi fizetése.

Hoppál Pétert a sajtótájékoztatóján arról a keddi Magyar Nemzet-írásról is faggatták, amely szerint Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke egy zárt ajtók mögött megtartott június eleji angliai konferencián, a Magyarországról szóló negyedórás megbeszélésen egyebek mellett arról biztosította az egybegyűlteket, hogy mindent megtesz a jövő évi országos választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében.

Hoppál Péter erre reagálva azt mondta: "a baloldal nemzetközi kapcsolatait használja fel, hogy még Viviane Redinget is megingassa az ő álláspontjában". A szóvivő hozzátette, az Európai Bizottság alelnökét "jó szívvel látjuk Magyarországon, jöjjön el és tapasztalja meg, hogy akár tanulhatnak is az itteni intézményrendszer stabilitásából, működéséből és demokratikus mivoltából".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.