Honvédszakszervezet: legkésőbb június végéig kezdődjenek meg a bértárgyalások

Czövek János szakszervezeti elnök érvként Lázár Jánost idézte a katonai életpályamodellről.

A május 21-i honvédelem napja alkalmából a Honvédszakszervezet (Hosz) azt kéri Hende Csaba minisztertől, hogy legkésőbb június 30-ig kezdődjenek meg a 2014. évi érdemi bértárgyalások - közölte a Hosz elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Czövek János közleményében felidézte Áder János köztársasági elnök legutóbbi, a Magyar Honvédséget méltató szavait, továbbá hogy megkeresésükre Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár válaszlevelében úgy fogalmazott: "a kormány elengedhetetlenül szükségesnek látja, hogy mielőbb megvalósuljon a katonai életpályamodellhez kapcsolódó illetményemelés".

A Hosz elnöke azt írta: tagságuk "őszinte örömmel értesült arról", hogy az oktatásban dolgozók mellett a közszféra másik jelentős ágazata, az egészségügy munkavállalói számára is jelentős béremelést jelentett be a kormány. Tekintettel a Hosz által képviselt hivatásos és szerződéses állomány egyre inkább ellehetetlenülő egzisztenciális helyzetére, a Hosz kongresszusi küldöttei fontosnak tartják, hogy a katonák illetményének emelését is tegye lehetővé a 2014. évi költségvetés - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.