Hónapok óta várnak a pénzükre a szabolcsi sztrádaépítők

Az M3-autópálya egyik szabolcsi szakasza 32 milliárd forintba kerül, de ennyi pénzből máig nem sikerült kifizetni több alvállalkozót. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyeztetést ígér.

Szováty Józsefné és Gyulai Péter az M3-as autópálya építésénél dolgoztak alvállalkozóként, ám a mai napig nem kapták meg a munkájuk ellenszolgáltatását, elmondásuk szerint hat és fél millió forintot – írja mai számában a Nyíregyházán szerkesztett Kelet-Magyarország.

A megyei lap az ügyben megkereste a Közgép Zrt.-t, amelynek kommunikációs igazgatója elmondta: a megbízójukkal, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-vel kötött szerződés szerint hivatalos nyilatkozatot nem tehetnek az autópálya építésével kapcsolatban. A lapnak nyilatkozó NIF Zrt. szerint a fővállalkozónak a társaság kifizette a kérdéses összeget, így a NIF Zrt. az ügyben meg fogja hallgatni az érintetteket.

A NIF Zrt. honlapján található információk szerint ezen a szakaszon – vagyis az M3-as autópálya és a 49. számú főút között – gőzerővel zajlik az építkezés. A 33,8 kilométer hosszban kiépülő síkvidéki autópályát 2013 első félévében adják át a forgalomnak.

A beruházás egyébként hamarosan folytatódik: múlt hónapban megjelent a 49-es főút és Vásárosnamény közötti szakasszal kapcsolatos közbeszerzési kiírás. A fejlesztés során kétszer két forgalmi sávos, leállósávval ellátott, aszfaltburkolatú autópálya épül, az ajánlattételi határidő 2012. november 29. A beruházás tervezett befejezése 2014 vége.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.