Csütörtök hajnalban indul a vasutassztrájk is

Csütörtökön hajnali négytől nyolcig szolidaritási sztrájkot tartanak a vasutasok - értesült a NOL.

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke még hétfőn bejelentette, hogy a BKV-nál működő szakszervezetekkel való együttérzésük jeleként a vasutasok is sztrájkba lépnek.

Akkor nem árulta el, hogy erre mikor kerül sor. Ma délután egy órakor a VDSZSZ elnöke sajtótájékoztatón jelenti be, hogy megkezdik a munkabeszüntetést, információink szerint holnap hajnali négy órakor. Úgy tudjuk reggel nyolcig tart a várhatóan főleg a fővárosi agglomerációt érintő akció.

A döntést bejelentő sajtótájékoztatón GAskó közölte: a sztrájkot ugyan az egész hálózatra meghirdették meg, de a gyakorlati végrehajtást a budapesti fejpályaudvarokra koncentrálják, mivel ezek vannak kapcsolatban a BKV-hálózattal. A VDSZSZ elnöke szerint a négyórás vasutas szolidaritási sztrájk  néhány száz vonat közlekedését érinteni fogja, és a forgalom helyreállítása előbb megtörténhet, mint hosszabb munkabeszüntetés esetén.

Elvi jelentősége van annak, hogy a vasutasok kiállnak a BKV-sok érdekeinek érvényesítése mellett, a sztrájk idejének meghirdetésekor tekintettel vannak az utazókra, nem céljuk a károkozás a MÁV-nál - állította.

Ez lesz csütörtök hajnalban
Keleti pályaudvar a vasutassztrájk alatt

Gelencsér László, a BKV-sztrájkbizottság képviseletében megköszönte a vasutasok szolidaritását. Kérdésre Gaskó István elmondta, ha nagyon elhúzódnak a BKV-nál a tárgyalások, akkor megfontolják, hogy további szolidaritási sztrájkot is tartsanak, de erről még nem született döntés.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.