'Minek nézi a kormány a parlamentet?'

Az MSZP úgy értékeli, az Országgyűlés mélységes lebecsülését jelenti, hogy a kormány eddig szerintük mindössze egyetlen témában tüntetett fel érdemi jogszabály-módosításokat a parlament tavaszi ülésszakára vonatkozó törvényalkotási programjában.

A kocsmákban is tilos lesz a dohányzás

Több kormánypárti képviselő aláírásával benyújtották azt a törvénymódosító javaslatot , melynek értelmében minden zárt légterű nyilvános helyen tilos lehet a dohányzás.

Semmisségi törvény: az 'utolsó szeg' az unióhoz kerülhet

Nemzetközi fórumokhoz fordul az MSZP a semmisségi törvény miatt, aminek elfogadásával a kormánypártok azt állítják: 2006-ban Magyarországon diktatúra volt.

Újabb tiltás a parlament napirendjén

A nyilvános zárt légterekben történő dohányzás betiltásáról, a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról, valamint a köztisztviselők számára kötelező alapvizsga bevezetéséről is dönthetnek az Országgyűlés mai ülésén.

Jön a feketeleves: sarkalatos törvények a parlament előtt

Várhatóan 25 törvényjavaslatot tárgyalhat a nyári ülésszak végéig a parlament.

 

Holnap eldől a füstmentes kocsmák törvénye

Amennyiben a keddi zárószavazáson az országgyűlés elfogadja a dohányzás szigorításáról szóló kormánypárti indítványt a jövő év elejétől se éttermekben, se bárokban, se a munkahelyeken, de még a Parlamentben sem lehet majd cigarettázni.

A tiltó törvénymódosító javaslat 3 hónapot ad az átállásra, tehát csak 2012. április 1-jével szankcionálják majd a tilalmat megszegőket. Sokan kételkednek a jogszabály elfogadásában, de a jogszabály egyik beterjesztője, a fideszes Heintz Tamás a Független Hírügynökség kérdésére korábban azt mondta: a gazdasági lobbi nyomására sem visszakoznak.16 fideszes képviselő még február végén nyújtotta be az a törvénymódosítást, amely a zárt nyilvános helyek közül csak a pszichiátriai osztályokon és a szállodák dohányzásra kijelölt vendégszobáiban engedné meg, hogy rágyújtson valaki.

A törvényjavaslat benyújtása után különösen a vendéglátósok tiltakoztak, többek között azzal érveltek, hogy forgalmuk 40 százalékkal csökkenhet az új jogszabály miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezzel szemben legutóbbi, az ÁNTSZ honlapjára is felkerült közleménye szerint a szigorítás nem csökkenti a kereskedelmi forgalmat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
A NOL kiadója a Népszabadság zrt. © Minden jog fenntartva.