Holnap eldől a füstmentes kocsmák törvénye

Amennyiben a keddi zárószavazáson az országgyűlés elfogadja a dohányzás szigorításáról szóló kormánypárti indítványt a jövő év elejétől se éttermekben, se bárokban, se a munkahelyeken, de még a Parlamentben sem lehet majd cigarettázni.

A tiltó törvénymódosító javaslat 3 hónapot ad az átállásra, tehát csak 2012. április 1-jével szankcionálják majd a tilalmat megszegőket. Sokan kételkednek a jogszabály elfogadásában, de a jogszabály egyik beterjesztője, a fideszes Heintz Tamás a Független Hírügynökség kérdésére korábban azt mondta: a gazdasági lobbi nyomására sem visszakoznak.16 fideszes képviselő még február végén nyújtotta be az a törvénymódosítást, amely a zárt nyilvános helyek közül csak a pszichiátriai osztályokon és a szállodák dohányzásra kijelölt vendégszobáiban engedné meg, hogy rágyújtson valaki.

A törvényjavaslat benyújtása után különösen a vendéglátósok tiltakoztak, többek között azzal érveltek, hogy forgalmuk 40 százalékkal csökkenhet az új jogszabály miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezzel szemben legutóbbi, az ÁNTSZ honlapjára is felkerült közleménye szerint a szigorítás nem csökkenti a kereskedelmi forgalmat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.