Holnap délután négyig lehet ringbe szállni

Hétfőn 16 órakor lejár a jelölt bejelentési határidő a Veszprém megyei 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületben február 22-én rendezendő időközi parlamenti képviselő-választásra.

A jelölőszervezetek hétfőn 16 óráig gyűjthetnek ajánlásokat és addig adhatják le az ajánlásgyűjtő íveket is. A fel nem használt ajánlásgyűjtő íveket kedd délutánig lehet leadni. 

A február 22-ei időközi országgyűlési választáson - miként a múlt év áprilisi voksoláskor is - már nem ajánlószelvényeket kell gyűjteniük a választáson indulni szándékozó jelölteknek, hanem ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást.

A helyi választási irodát vezető Mohos Gábor tájékoztatása szerint péntek délutánig kilenc jelöltet vett nyilvántartásba a Veszprém megyei 1-es választókerületben az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság: Gerstmár Ferencet, az LMP, Kásler Árpádot, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Némedi Lajost, a Fidesz-KDNP, Szentpáli Kolost, a Magyar Munkáspárt, Szepessy Zsoltot, az Összefogás Párt, Varga-Damm Andreát, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Varga Péter Miklósnét, az Aquila Párt jelöltjét, illetve a függetlenként induló Bősze Ferencet és Kész Zoltánt.

Péntek délutánig 29-en vettek fel aláírásgyűjtő íveket a választási irodán.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.