Hol lakjon Bajnai Gordon?

Már vizsgálja a Köztársasági Őrezred, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt jelenlegi házát alkalmassá lehet-e tenni arra, hogy miniszterelnökként is ott lakjon. A Béla király úti rezidenciára nem mehet.

Az MTI úgy tudja, a rendőrség egyelőre nem alakította ki véleményét arról, hogy a miniszterelnök-jelölt budapesti, XII. kerületi házát alkalmassá lehet-e tenni arra, hogy megfeleljen a biztonsági követelményeknek.

Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője azt mondta: Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt ideiglenes személyi védelme - amelyet március 30-án rendelt el Draskovics Tibor rendészeti miniszter - továbbra is fennáll, ebben azt követően lesz változás, ha miniszterelnökké választják.

A védett személyek és kijelölt létesítmények védelméről szóló, 1996-os kormányrendelet értelmében az ideiglenes védelem kiterjed a védett személy életének, testi épségének megóvására, lakóhelyének állandó rendőri ellenőrzésére és programjainak biztosítására - tette hozzá.

A Magyar Köztársaság miniszterelnökének védelme mindezeken túl kiterjed a miniszterelnök állandó szálláshelyének, rezidenciájának illetve ideiglenes szállásának őrszemélyzettel történő biztosítására, külföldi utazásának biztosítására, valamint belföldi utazása során - veszélyeztetettségének megfelelően - közúton oszlopvezető és utánfutó gépjármű, vasúton előfutó mozdony, vízi úton kísérő rendőrségi vízi jármű alkalmazására.

A Béla király úti rezidencia nincs olyan állapotban, hogy oda beköltözhessen Bajnai Gordon. Ide egyébként Gyurcsány Ferenc sem akart miniszterelnökké választását követően beköltözni, helyette - a takarékosságra hivatkozva - saját költségén építtette ki a háza biztonsági védelmét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.