Hol késnek a kifizetett tankönyvek?

Az MSZP tudni szeretné, hogy az iskolák többsége a tanévkezdés előtt hét munkanappal miért nem kapta meg azokat a tankönyvcsomagokat, amelyekért a szülők korábban már többmilliárd forintot kifizettek. Erről Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták elnökségi tagja beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint a tankönyvek érkezésének késlekedése is az oktatás központosításának kudarcát jelzi. Hangsúlyozta, a kabinet a gyerekes családokkal és a pedagógusokkal "tolt ki", hiszen ilyenkor az iskolák általában már át szokták adni a tankönyveket a szülőknek, akiknek ezután marad idejük azok becsomagolására, előkészítésére.

Ezzel szemben most a tankönyvek holléte, valamint az értük kifizetett milliárdok sorsa is kérdéses - mondta az MSZP elnökségi tagja, akinek közlése szerint hiába kérdeztek rá többször is, nem kaptak választ arra, miért kellett a szülőknek a szokásosnál több mint másfél hónappal korábban kifizetniük a tankönyvek árát.

Bangóné Borbély Ildikó elfogadhatatlannak és példátlannak nevezte a késlekedést, majd azt mondta, hogy az MSZP jövő évi kormányra kerülésével mindenekelőtt a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kisvállalkozók és a nyugdíjasok járnának jól. "Az MSZP igazságot fog szolgáltatni minden kisembernek, mindazoknak, akik ma nap mint nap a hátukon viszik Magyarországot" - fogalmazott.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.