Hol az új debreceni stadion?

Egyetlen dolog már egészen biztos azzal kapcsolatban, hogy mit tesz Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, ha kormányra kerül: támogatni fogja egy új debreceni stadion megépítését.

Igaz, ezt a tényt nem Orbán Viktor jelentette be, hanem Kósa Lajos, a cívisváros polgármestere, méghozzá nyilvánosan, több ezer debreceni jelenlétében az elmúlt szombaton, amikor a DVSC labdarúgó csapatának bajnoki címét ünnepelte a város, a Paks legyőzése után.

S a Loki-szurkolók az ünneplés közepette nem felejtették el megkérdezni Kósa Lajostól: hol is van az általa már évekkel ezelőtt megígért, új futballstadion.

- Hol a stadion? Hol a stadion? - skandálták kórusban az emberek, mire Kósa Lajos azt válaszolta, hogy kormányzati támogatás nélkül nem megy, így ha a Fidesz kormányra kerül, akkor meglesz a stadion. Majd szó szerint hozzátette: „Személyes ígéretem van a leendő kormányfőtől, hogy a stadiont meg fogjuk csinálni. Nem kell hozzá, csak két év. Maximum".

Miért vonnánk kétségbe, hogy Kósa Lajos igazat mondott? Miért kételkednénk abban, hogy Kósa Lajos a tervezett stadion támogatásáról valóban tárgyalt a leendő kormányfővel? S miért ne hinnénk azt, hogy ezt a bizonyos „leendő kormányfőt" Orbán Viktornak hívják?

Csak három kérdésünk volna.

Az ország tervezett rendbetétele a Fidesz elnöke számára mindössze azt jelentené, hogy megbecsült híveinek már jó előre odaígéri az állami támogatásokat? A Fidesz politikusai közül az elmúlt hónapokban vajon hányan kilincseltek Orbán Viktornál annak érdekében, hogy közpénzt kunyeráljanak a 2010-ben kezdődő ciklusra? A Fidesznek azért olyan sürgős a kormányváltás, hogy ezeket a pénzeket minél hamarabb ki lehessen osztani?

De lassan a testtel - ezekre a kérdésekre teljesen fölösleges választ remélni. Ráér majd 2010 őszén, amikor Kósa Lajos polgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt lerakja az új debreceni stadion alapkövét.

Közpénzből.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.