Hoffmann Rózsa a pedagógus kar élén?

Már tavaly megírtuk, hogy a pedagógusi kar lehet az "elkopott" Hoffmann Rózsa menekülő útja; ő most azt mnodja, maga kérte, hogy ne legyen államtitkár.
Hoffmann Rózsa a pedagógus kar élén?
Hoffmann Rózsa a pedagógus kar élén? - Kurucz Árpád / Népszabadság

Nem köznevelési államtitkárként folytatja munkáját Hoffmann Rózsa - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Hír Tv-vel -, hanem "az oktatásügyben más feladatot kap".

A televízió közlése szerint az új kormány összetételéről már voltak előzetes egyeztetések, ahol konkrét nevek is szóba kerültek, de a végső döntést személyi kérdésekben Orbán Viktor miniszterelnök hozza meg.

Kérdésre az államtitkár március 20-án sajtótájékoztatón azt mondta, hogy elkötelezett az iskolaügy javításában, ezért bármilyen feladatot szívesen vállal a jövőben, ami ezt lehetővé teszi.

Az MTI információi szerint Hoffmann Rózsa neve felmerült a pedagógus kar lehetséges vezetőjeként és az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának elnöki posztjának esélyeseként is.

A Népszabadság először tavaly májusban számolt be arról, hogy, az akkor felállított pedagóguskar valamely vezetői pozíciója lehet Hoffmann Rózsa - akkor még oktatásért felelős államtitkár - menekülési útja egy új kormányzati ciklus esetén. A Fideszben már akkor felmerült, hogy az esetleges 2014-es győzelem esetén más államtitkár vigye tovább a közoktatás ügyeit az "elkopott" Hoffmann helyett.

Ehhez képest Hoffmann Rózsa csütörtökön egy sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta, ő már februárban jelezte az emberi erőforrások miniszterének, hogy nem szeretné köznevelési államtitkárként folytatni munkáját. Az elmúlt négy évben minden elemében megújították a köznevelés rendszerét, tette hozzá, gondosan végiggondolt "rendszerváltozás" közepén vannak. Ez egy olyan folyamat volt, amit április 6-án nagy igennel fogadott az ország - mondta. Ebben az összefüggésben, hogy éppen ki az a személy, aki folytatja a munkát, másodlagos, és az ő személye sem elsődleges - tette hozzá.

Hoffmann Rózsa elmondta, már februárban közölte azt a szándékát az emberi erőforrások miniszterével, hogy ne ő folytassa. Azt mondta, mivel hivatalos választ még nem kapott, nem illő arra a kérdésre választ adnia, hogy milyen formában és hol dolgozik tovább.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.