HM a 'gátlástalan lenyúlások' vádjáráról: Mi szóltunk

A vesztegetési ügyet a honvédség belső elhárítása tárta fel, és a Honvédelmi Minisztérium (HM) maga hozta nyilvánosságra - reagált a HM Répássy Róbert sajtótájékoztatójára, amelyen 'gátlástalan lenyúlásokról' beszélt.

'Gátlástalan lenyúlások'

Répássy Róbert fideszes politikus a Magyar Nemzet HM-ről megjelent pénteki cikkével összefüggésben azt mondta: mára egyértelművé vált, hogy nemcsak fővárosi cégek, hanem egyes minisztériumok is a "gátlástalan közpénzlenyúlások" helyszínévé váltak. Répássy Róbert emellett ismételten lemondásra szólította fel Szekeres Imre honvédelmi minisztert.

 

Jól bejáratott?

A Magyar Nemzet Elvesztegetett honvédelem címmel pénteken indított cikksorozatot, amelynek szerzője - a birtokába került jegyzőkönyvekre hivatkozva - azt írta, hogy az elmúlt években egy jól bejáratott korrupciós hálózat alakulhatott ki a honvédelmi tárcánál. A cikk szerint a Honvédelmi Minisztériumban általában öt százalékot kértek vissza a tárca cégein keresztül az állami megbízások összegéből. Az így ellopott közpénz kézről kézre vándorolt egészen a minisztériumi felső vezetők irodájáig.

Szekeres szólt

A honvédelmi tárca az MTI-hez küldött közleményében emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságát Szekeres Imre már több mint egy hónappal ezelőtt tájékoztatta a vesztegetési ügyről. "Mindezen okok miatt ez semmiképpen nem mosható össze más szervezeteknél történt egyéb ügyekkel és azok kezelésével" - írták. Szekeres Imre maga kezdeményezte a honvédelmi bizottság összehívását, hogy beszámolhasson a feltárt vesztegetési ügyről, a testület márciusi nyilvános ülésén pedig elmondta, hogy a HM Térképészeti Kft.-nél történt vesztegetési ügyet a Katonai Biztonsági Hivatal, tehát a belső elhárítás tárta fel.

Kivetni a soraikból

"A minisztérium továbbra is minden segítséget megad a törvénytelen cselekedetek kivizsgálásához. Saját érdekünk is az, hogy sorainkból kivessük és az igazságszolgáltatás kezére adjuk azokat, akik bűncselekményt követtek el, erkölcsi károkat okozva ezzel a honvédségnek. A törvények betartása ugyanis nem politikai ügy" - zárja közleményét a tárca.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.