Hivatali visszaélést követett el Felcsút polgármestere a Jobbik szerint

A Jobbik szerint hivatali visszaélést követett el Felcsút fideszes polgármestere, Mészáros Lőrinc, mert testvérének cégétől a képviselő-testület által meghatározott értékhatáron túl polgármesteri engedély nélkül vásárolt az önkormányzat. A Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen a történtek miatt.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke csütörtökön a felcsúti községháza előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Palotás Péter, a Jobbik felcsúti elnökének közreműködésével kikérték és átvizsgálták az elmúlt időszak számláit és több, közel 300 ezer forintos számlát találtak, melyet a polgármester testvérének tulajdonában álló cégnek fizetett ki az önkormányzat.

Palotás Péter ismertette, 200 ezer forint felett a polgármesternek kellett volna engedélyezni a számlát, azonban az iratokon nem az ő ellenjegyzése szerepel, hanem az önkormányzat műszaki osztályán dolgozó hivatalnoké.

"Mészáros Lőrinc polgármester az említett összeghatárokat nem vette figyelembe, testületi határozat az összegekről nem született, így a hivatali visszaélés gyanúját megalapozottnak tartjuk" - írta a Bicskei Rendőrkapitányságnak címzett feljelentésében a Jobbik alelnöke.

Az MTI sikertelenül próbálta elérni a polgármestert, aki külföldön tartózkodik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.