Hivatali visszaélés miatt tett feljelentést az LMP

Az LMP véleménye szerint átláthatatlan tulajdonosi hátterű cégek is vissza nem térítendő állami támogatáshoz jutottak, ezért a párt hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Schiffer András társelnök vasárnap az MTI-nek elmondta, hogy a Jobbik korábban írásbeli kérdéseket intézett a nemzeti fejlesztési miniszterhez, amelyben azt tudakolták, hogy milyen állam támogatásokat kapott 74, a párt által összegyűjtött cég.  Schiffer András a parlament honlapján közzétett miniszteri választ úgy értékelte: Németh Lászlóné a vállalkozások döntő többségének esetében nem tudta megnevezni azok tényleges tulajdonosait.

A kedvezményezett vállalkozások közül a legtöbben Belize-ben és a Seychelles-szigeteken van bejegyezve – emelte ki Schiffer András, hozzátéve, hogy az alaptörvény és az államháztartási törvény is tiltja a nem átlátható tulajdonosi szervezetű cégek állami támogatását.

A politikus elmondta, hogy ezért hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. Schiffer András annak kiderítését kéri a legfőbb ügyésztől, hogy ki döntött a nem átlátható szervezeteknek nyújtott állami támogatás ügyében.
Végül arra is emlékeztetett, hogy az LMP korábbi javaslatával megpróbálta kizárni a magyar üzleti életből az off-shore hátterű cégeket, de indítványukat a Fidesz és a KDNP képviselői nem támogatták. Egyúttal felszólította a kormányt, hogy „ne szivattyúzzon ki több jövedelmet az off-shore paradicsomokba”, mert az off-shore cégeknek nyújtott támogatások elősegítik a korrupciót, miközben gátolják munkahelyteremtést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.